Landfolk

Den nemmeste måde at forvandle badeværelset i dit sommerhus

Badeværelset i dit sommerhus er rummet, der får mindst opmærksomhed, men har alligevel potentialet til at forbedre det samlede indtryk af dit sommerhus eller trække det ned. I denne artikel lærer du, hvordan du i nogle få simple trin kan forvandle dit badeværelse til et rum, der inviterer dine gæster til at slappe af og nyde et øjeblik af selvforkælelse – uden at skulle bruge mere penge end nødvendigt på opgraderingen.

Hvis renoveringen af badeværelset i dit sommerhus er noget, du bliver ved med at udskyde, fordi opgaven virker for overvældende, eller hvis du blot ønsker nogle tips og tricks til, hvordan du bedst angriber det, er denne artikel noget for dig. Vores renovering af de tre sommerhuse i Skovsgaard er et godt eksempel på tre forskellige tilgange. I denne artikel finder du vores allerbedste tips til at lykkes med forvandlingen af dit badeværelse.

De tre forvandlinger på Naturdestinationen Skovsgaard er eksempler på tre forskellige måder at renovere et badeværelse på:

Kågården: Her malte vi badeværelsesmøblerne.

Påøgård: Her malte vi væggene og loftet.

Lundstedet: Her malte vi kun væggene.

Leg med farver og skab den atmosfære, du ønsker

Farver er en af de nemmeste måder at forvandle et rum på. Det at vælge den rigtige farve kan føles skræmmende, og derfor vil vi i disse tre rumforvandlinger vise dig tre helt forskellige tilgange til dette samt den effekt, en given farve kan have på et rum.

Vi brugte maling doneret af danske File Under Pop til de tre sommerhusforvandlinger:

Kågården: ‘Bean, potato, tomato’

Påøgård: ‘Grass ain’t greener’

Lundstedet: ‘Everybody loves nuts’

Forskellige farver kan fremkalde forskellige stemninger, hvorfor du bør tænke over, hvad du gerne vil føle, når du er på badeværelset i dit sommerhus. Måske en varm tone kan fremkalde 'hygge', en blå nuance kan skabe ro eller en livlig grøn give dig mere energi? Du bestemmer!

Kågård bad

Badeværelser kræver en anderledes tilgang

At vælge maling til dit badeværelse er ikke så ligetil som at vælge maling til ethvert andet rum. Det fugtige miljø og de forskellige teksturer i et badeværelse skal tages i betragtning for at sikre, at du får et smukt og langvarigt resultat. At vælge den passende maling til dette miljø er det første skridt på vejen.

Lad os bruge Kågården som eksempel: Her var det at male badeværelsesmøblerne den mest tidskrævende opgave, men gav helt klart det mest tilfredsstillende resultat. Selvom resten af badet forblev næsten urørt, føltes rummet helt nyt.

Her er vores bedste tips:

  • Identificér materialet, du ønsker at male (vi skulle male på en blanding af plastik og lakeret MDF). Spørg i din lokale malerforretning, hvis du har brug for hjælp til at finde den korrekte maling til din overflade.
  • Slib overfladen, du ønsker at male, for at sikre, at grunderen hæfter.
  • Brug en mild kemisk specialsæbe til at rense overfladen, du ønsker at male, og fjerne eventuelt støv, der senere kan sidde fast i malingen. Du kan spørge efter den rigtige sæbe hos din lokale farvehandler.
  • Mal overfladen med en grunder (bemærk, at dette er en specifik type maling, og at en normal hvid maling ikke fungerer som erstatning).
  • Mal det første lag farve, når grunderen er tør. Den korrekte tørretid er oplyst på spanden.
  • Lad det første lag maling tørre og tilføj et andet lag efter behov.

Lundstedets badeværelse

En lidt anderledes tilgang

At male væggene og loftet på et badeværelse er en anden effektfuld måde at implementere farve i din transformation. Dette er også mindre tidskrævende end hvad vi gjorde i det første eksempel, men du skal stadig vælge den rigtige maling for at få det bedste resultat.

Her er vores bedste tips:

  • Vælg en vådrumsmaling. Dette er afgørende, hvis du ønsker et langvarigt resultat.
  • At male fliser kan være fristende, men det er både svært at gøre godt og sjældent en holdbar løsning i et badeværelsesmiljø.
  • På Påøgård malede vi væggene og loftet i en lækker grøn farve. Den mørke farve fremhævede de varme træelementer og skabte en indbydende kontrast til den overordnede æstetik.
  • På Lundstedet malede vi også væggen og lod fliserne være bare. Den mørkere, mere stemningsfulde gule farve skabte personlighed og gav en varm og indbydende atmosfære.

Lundstedets badeværelse

Undervurder aldrig valget af tekstiler

Tekstiler er en væsentlig del af ethvert rum, og badeværelset er ingen undtagelse – faktisk har tekstilerne i dit badeværelse en endnu større effekt, fordi du har en mere taktil oplevelse af dem.

Badeværelset på Påøgård

Nogle af dine vigtigste valg vil være følgende:

  • At vælge den perfekte bruseforhæng til dit badeværelse kan gøre en verden til forskel. Både farven, materialet og teksturen kan tilføje meget til rummets atmosfære. Vi erstattede det mønstrede bruseforhæng med et i en rolig beige tone for at komplementere farverne i resten af rummet.
  • En blød badekåbe er en undervurderet tilføjelse til både det taktile og visuelle indtryk af badeværelset. At vælge den rigtige farve kan virkelig løfte rummet.
  • Forestil dig at have en blød overflade at stå på om morgenen. Et jute-tæppe kan også være et godt valg, især hvis holdbarheden er øverst på din liste over prioriteter.
  • Håndklæder af høj kvalitet er essensen af quite luxury stilen, og ser ikke kun smukt ud i rummet, men tilføjer også den følelse af velvære og selvforkælelse, der virkelig kan binde oplevelsen af dit badeværelse sammen. Det er også noget, der føles ekstra luksuriøst for dine gæster. Vælg farver og teksturer, der passer til rummets overordnede æstetik for en hurtig opgradering.

Badeværelset på Lundstedet

#Hav selv de minste detaljene in mente Når du renoverer badeværelset i dit sommerhus, spiller detaljerne en stor rolle for det samlede indtryk af rummet.

Her er nogle af vores foretrukne måder at opgradere et badeværelse på:

  • Håndsæbe er essentielt. Vælg en sæbedispenser, der både er smuk og let at rengøre. Vi valgte en simpel mørkebrun dispenser, der er nem at genopfylde, og tilføjede en dymo-label med ordet "håndsæbe".
  • Opbevaring er en af de bedste måder at kombinere funktionalitet og æstetik på. Tænk på smukke kurve i forskellige størrelser til at opbevare ting som toiletpapir, produkter eller simpelthen som dekoration. Kurve som disse bringer varme og tekstur til et rum og er et godt valg, især hvis badeværelset ikke har indbygget opbevaring. Tilføjelser som en hylde (malet i den samme farve som væggen), en lille taburet til at placere toiletartikler på og andre små ting kan virkelig forandre oplevelsen af et rum.
  • Dekoration bliver ofte overset i et funktionelt rum som et badeværelse, men selv de mindste elementer som en smuk vase, et fint maleri eller andre former for kunst eller en diffuser kan transformere rummet.
  • Sørg for, at der er et sted at hænge alles håndklæder. Dette er især vigtigt, hvis dit sommerhus kan rumme mange mennesker. Inkluder en krog til et håndklæde ved vasken samt en håndklæde- eller jakkeholder til at hænge badehåndklæder det mest praktiske sted, når du træder ud af bruseren.
  • Det er vigtigt for dine gæster at have et sted at lægge deres toiletartikler, når de besøger dit sommerhus, så benyt lejligheden til at skabe plads til opbevaring. Dette kunne være en hylde, en lille taburet eller noget helt andet.
  • Ikke alle gamle badeværelser har spejle, så tilføj et, hvis du ikke allerede har et.
  • Opbevar toiletpapir på en æstetisk måde og gør det nemt for dine gæster at finde det.

Danmarks Naturfond x Landfolk

Denne serie af sommerhusrenoveringer er en del af samarbejdet mellem Danmarks Naturfond og Landfolk. Landfolk har indgået et non-profit partnerskab med Danmarks Naturfond og som led i samarbejdet udlejer Landfolk tre sommerhuse på Naturdestinationen Skovsgaard. Alle intægterne fra udlejningen af disse tre huse doneres til fonden med henblik på at bidrage til at bevare dansk natur.

Naturbevaringen har dybe rødder i den danske kultur og har været et vigtigt værktøj i arbejdet for at bevare og beskytte landskabet samt plante- og dyreliv og gør det muligt at få unikke naturoplevelser i hele Danmark.

Naturdestinationen Skovsgaard består af 390 hektar land, hvoraf 250 hektar er øremærket til naturbevaring og fungerer som vilde områder for græssende køer og heste – og det bedste er, at to ud af de tre huse ligger midt i disse områder. Så vær forberedt på at vågne til græssende køer i baggården om morgenen eller heste, der kommer forbi for at hilse på dig.

Guro Sofie Ulsaker Nordahl
Skrevet af Guro Sofie Ulsaker Nordahlapril 2024
Udforsk alle Landfolk Stories
Landfolk newsletter

Vind dit næste eventyr.
Tilmeld dig i dag.

Vær den første til at få besked om vores nyeste, håndplukkede sommerhuse

tips og inspiration til din næste ferie

Vind et Landfolk-gavekort på 3.500 kr.. Vi trækker en vinder hver 3. måned

Dine personlige oplysninger vil blive behandlet i overensstemmelse med vores privatlivspolitik.

Kontakt os

39 39 32 02

Mandag-fredag: 9-17
Lørdag-søndag: 10-17

Send os en e-mail
Sikker betaling
MobilePayVISAMastercardApplePayGooglePay

Du kan også opdele betalingen og kun betale 25% for at sikre din booking.

Dansk virksomhedAlt inkluderet i én pris
Fremragende Trustpilot
Landfolk A/S · Bülowsgade 68, 3 tv · 8000 Aarhus C · CVR 42074640