Landfolk

Transformér dit sommerhuskøkken i 7 nemme trin

Historisk set har køkkenet altid været et rum, hvor folk samles, så at transformere dit sommerhuskøkken til det rum, hvor venner og familie helt automatisk trækker hen til, er lige så vigtigt som at gøre det til et funktionelt rum. I denne artikel viser vi dig tre meget forskellige rumforvandlinger, vi har gennemført på Skovsgaard i samarbejde med Danmarks Naturfond og giver dig vores bedste tips til renoveringen af dit eget køkken.

Kågården

Hvis køkkenet i dit feriehus føles lidt kedeligt, men at starte en transformation virker lidt overvældende, så har vi din ryg! I denne artikel finder du alt, hvad du har brug for for at give dit køkken et makeover med få nemme trin. Lad vores renovering af de tre sommerhuse på Skovsgaard inspirere din egen proces med at transformere dit køkken til et varmt og indbydende rum, hvor alle har lyst til at hænge ud.

Sådan gjorde vi

  • Kågården: En "all in" rumforvandling, hvor vi malede alt fra vægge til paneler og døre.
  • Påøgård: Et fremragende eksempel på, hvordan man giver et kedeligt hvidt køkken nyt liv og mere personlighed.
  • Lundstedet: Viser, hvordan små udvalgte detaljer virkelig kan løfte et allerede charmerende køkken med et flot udtryk, vi kunne bygge videre på.

I vores erfaring er det jo mere personligt og beboet et køkken ser ud og føles, jo mere respekt har gæster typisk for rummet og interiøret, så vær ikke bange for at lade din personlighed og stil lede vise vejen for din egen køkkenforvandling.

1 Lidt rækker langt

At lave om på dit sommerhuskøkken kan lyde dyrt, men i virkeligheden behøver det ikke at være det. Det kræver blot et par små greb at transformere dit rum med et meget mindre budget end du måske tror.

Skab stemning med maling Maling er en af de mest effektive måder, hvis du vil transformere et rum uden at skulle bruge en formue. Tag et kig på farverne og teksturerne (som træ, fliser, osv.) i dit køkken, og lad disse guide dine beslutninger.

Kågården

  • På Kågården brugte vi farven 'Castle Made of Sand' på væggene og nuancen 'Bean, potato, tomato' på døre og paneler, hvilket gav rummet en ny dimension, mens vi stadig bibeholdt integriteten af det originale køkken. Rummet manglede varme og naturligt lys, så ved at male rummet i en varm beige farve og vælge en dyb, smuk grøn nuance til døre og paneler, bragte vi rummet til live og fik det til at føles som en naturlig forlængelse af naturen omkring huset.
  • Nuancen 'Green and Gold' blev valgt til Påøgård og blev brugt på væggene for at skabe en interessant kontrast til den cremehvide farve i resten af køkkenet. Dette dynamiske træk fremhæver nu de varme træelementer endnu mere.
  • At vælge at fremhæve smukke dørkarme, træpaneler, fliser og andre elementer er et virkelig godt værktøj til at lede opmærksomheden væk fra de lidt kedelige hvide overflader.
  • Hvis du har gamle og forældede fliser i dit køkken, er at male disse en fantastisk måde at gøre rummet mere moderne på. Vi malede køkkenfliserne på Kågården i samme farve som væggene for at skabe en følelse af sammenhæng. Husk at bruge et effektivt rengøringsmiddel på fliserne og male overfladen med en primer for at sikre, at malingen hæfter.

Kågården

Gå på skattejagt Det er ikke overraskende, at genbrugsindkøb er blevet så populære i de seneste år. Det er virkelig en guldgrube, når det kommer til både møbler, tekstiler og mindre elementer som dekorationer. Ikke kun er det billigere, men at købe genbrug betyder også, at din køkkenrenovering bliver lidt mere bæredygtig, og sikrer dig et virkelig personligt resultat.

  • Pynt dit køkken med smukke genbrugsfund. Der er nærmest garanti for at finde skjulte skatte i en af dine lokale genbrugsbutikker. Vi købte keramik og skærebrætter i træ, der fungerer både som dekoration og funktionelle genstande i køkkenerne.
  • Et frisk lag maling er en sikker vej til at gøre gamle møbler perfekte til dit rum, så transformér de møbler du allerede har eller genbrugsmøbler.

2 Fremhæv personlighed og stil

Funktionalitet er bare en af de vigtige aspekter at have i tankerne, når du indretter dit køkken. Køkkenet er et sted for fællesskab, så forestil dig lange morgener med morgenmad, madlavning sammen, bage med dine børn og læse avisen i stilhed sammen om morgenen, når du arrangerer møbler og genstande i rummet.

Påøgård

Her er et par tips til at gøre dit køkken mere personligt

  • Pynt åbne hylder med smuk keramik, glasvaser eller genstande, der fortjener lidt ekstra opmærksomhed.
  • Hæng dine yndlingsmalerier, en fin tallerkenrække eller andre dekorative genstande op.

I køkkenet på Påøgård brugte vi en tallerkenrække, der var malet i samme farve som væggen. Dette giver ikke blot en interessant effekt, men er også den perfekte måde at vise nogle af dine yndlingsting frem.

3 Prioritér hyggelig belysning

Atmosfære er et vigtigt ord, uanset hvilken type rum du giver et makeover. Køkkenet er ingen undtagelse, selvom det er et af de mest funktionelle rum i dit sommerhus.

Påøgård

Disse ting skal overvejes

  • Sørg for, at der er god belysning i alle madlavningsområder. Dette er essentielt.
  • Når vi sætter os ned for at nyde et måltid sammen, er en rar atmosfære altafgørende. At kombinere stearinlys med dæmpet sekundærbelysning er en virkelig god måde at sikre hyggelige vibes, der får dig til at ønske at blive ved bordet sammen i timevis.
  • Udnyt de ting, du har - det er let at upcycle gamle lampeskærme med et lag maling. Vi brugte nuancen 'Green and Gold' doneret af File Under Pop og malede lampeskærmene på Påøgård for at matche væggene. På den måde fungerer skærmene bedre i rummet og giver nu et blødere lys.
  • Bind farverne fra resten af interiøret sammen. På Lundstedet udskiftede vi det kolde fluorescerende lys i køkkenet, tilføjede to nye lampeskærme og malede dem i en farve, der også var til stede i stuen, hvilket skabte en virkelig smuk følelse af sammenhæng i det samlede æstetiske udtryk.

4 Brug tekstiler til at skabe varme

Intet gør et rum hyggeligere som bløde tekstiler. Brug forskellige farver og materialer til at tilføje forskellige teksturer og lag til oplevelsen af et rum.

Påøgård

Vores bedste tips

  • Tæpper og gulvløbere kan være et lidt kontroversielt emne for nogle, men vi tror, der er meget at vinde ved at integrere smukke tekstiler i rummet. Vi brugte juteløbere, som er ekstremt holdbare i køkkenerne for at skabe en blød og varm atmosfære.
  • Bløde puder kan føles overvurderede, men behøver ikke at være det - efter vores beskedne mening. Ikke kun tilføjer de farve til køkkenet, de bidrager også til en varm atmosfære i rummet.

5 Brug farver til at skabe sammenhæng

At lege med den samme farve på forskellige dele af interiøret er et undervurderet værktøj. Ikke kun skaber det en følelse af sammenhæng, det binder også rummet sammen på en elegant måde.

Påøgård

På Påøgård malede vi lampeskærmene i samme farver som væggene og tallerkenstativet i spisestuen på Kågården i samme farve som panelerne og dørene i køkkenet. Al maling, der blev brugt i vores køkkener, blev doneret af File Under Pop.

6 Vær opmærksom på detaljerne

Det er let at glemme de små ting, når du fokuserer på det større billede, men at kære om de små ting kan virkelig forbedre oplevelsen af køkkenet i dit sommerhus.

Venstre Kågård, højre Lundstedet

Her er nogle detaljer, du skal være opmærksom på

  • Overvej om vandhanen skal skiftes ud. En gammel, kedelig hane kan trække rummets indtryk ned.
  • Sørg for, at der er et bestemt sted at hænge køkkenhåndklæder. Dette gør det lettere at holde køkkenet rent og pænt og ser også smukt ud.
  • Genbrug håndtagene på skuffer og skabe. På Kågården malede vi dem i samme farve som skabene og skufferne.
  • At have en holder til køkkenrullen føles mere elegant end bare at lægge den på bordet.

7 Efterlad ikke noget til tilfældighederne

Vi ved, at beslutningstræthed er meget virkelig, men at overlade ting til tilfældighederne vil i sidste ende gøre dit køkken mindre fuldendt. Det er detaljerne, der virkelig har magten til at gøre et rum varmt, personligt og indbydende - og det kan være nemmere end du tror at få rummet til at gå op i en højere enhed!

Dette er nogle af vores anbefalinger

  • Giv alt en plads. At sikre dig, at alt har en intentionel plads i køkkenet, gør det lettere både at finde det, du har brug for, og at rydde op - både for dig og dine gæster.
  • Eksperimentér med at skabe den mest naturlige strøm i rummet, så det er let at bevæge sig rundt, selv når hele familien er samlet.
  • Fokusér på at finde balancen mellem praktik og æstetik.

Listen, du vil takke os for senere Der er visse ting, der simpelthen kan glide os i tankerne i den kreative proces med at omdekorere, så her er en liste over ting, vi ikke ønsker, at du skal overse i dine løsninger.

  • Genbrug. Gør det nemt for både dig og dine gæster at genbruge med integrerede løsninger, der er nemme at bruge.
  • Sørg for, at alle dine køkkenmaskiner fungerer korrekt. Få ting er mere triste end at have lyst til at lave kanelsnegle, kun for at opdage, at røremaskinen er i stykker.
  • Påfyld håndsæbe, find friske køkkenhåndklæder eller skift den tomme pose kaffebønner ud med en ny. Dette bør være nemt, så tænk på opbevaring af genstande som dette med i ligningen.

Danmarks Naturfond x Landfolk

Denne serie af sommerhusrenoveringer er en del af samarbejdet mellem Danmarks Naturfond og Landfolk. Landfolk har indgået et non-profit partnerskab med Danmarks Naturfond og som led i samarbejdet udlejer Landfolk tre sommerhuse på Naturdestinationen Skovsgaard. Alle intægterne fra udlejningen af disse tre huse doneres til fonden med henblik på at bidrage til at bevare dansk natur.

Naturbevaringen har dybe rødder i den danske kultur og har været et vigtigt værktøj i arbejdet for at bevare og beskytte landskabet samt plante- og dyreliv og gør det muligt at få unikke naturoplevelser i hele Danmark.

Naturdestinationen Skovsgaard består af 390 hektar land, hvoraf 250 hektar er øremærket til naturbevaring og fungerer som vilde områder for græssende køer og heste – og det bedste er, at to ud af de tre huse ligger midt i disse områder. Så vær forberedt på at vågne til græssende køer i baggården om morgenen eller heste, der kommer forbi for at hilse på dig.

Guro Sofie Ulsaker Nordahl
Skrevet af Guro Sofie Ulsaker Nordahlapril 2024
Udforsk alle Landfolk Stories
Landfolk newsletter

Vind dit næste eventyr.
Tilmeld dig i dag.

Vær den første til at få besked om vores nyeste, håndplukkede sommerhuse

tips og inspiration til din næste ferie

Vind et Landfolk-gavekort på 3.500 kr.. Vi trækker en vinder hver 3. måned

Dine personlige oplysninger vil blive behandlet i overensstemmelse med vores privatlivspolitik.

Kontakt os

39 39 32 02

Mandag-fredag: 9-17
Lørdag-søndag: 10-17

Send os en e-mail
Sikker betaling
MobilePayVISAMastercardApplePayGooglePay

Du kan også opdele betalingen og kun betale 25% for at sikre din booking.

Dansk virksomhedAlt inkluderet i én pris
Fremragende Trustpilot
Landfolk A/S · Bülowsgade 68, 3 tv · 8000 Aarhus C · CVR 42074640