Landfolk

Skab et inspirerende børneværelse i 7 trin

Børneværelset i dit feriehus har potentiale til ikke kun at være et hvilested, men også et spændende rum at udforske og lege i. I denne artikel finder du alt, hvad du har brug for at vide, når du vil skabe et inspirerende rum, der sætter børnenes oplevelse i centrum.

Mange af Landfolks gæster rejser med børn, og når familier skal vælge deres drømmedestination, er det ingen overraskelse, at det, der ses på billederne, er vigtigere end mærket “børnevenligt”. Så hvis du vil sikre, at dit feriehus bliver en drømmedestination for de små (og forældrene, der booker ferien), kan du lade dig guide af vores bedste tips til renovering af børneværelser.

Legerum på Skovsgaard

1. Tænk rummet fra barnets perspektiv

Børn og voksne har forskellige behov og præferencer. Når du planlægger din transformation, er det vigtigt at sætte dig selv i et barns sted.

Spørgsmål, der kan sætte gang i ideerne

  • Hvordan ville et barn bruge dette rum?
  • Hvad ville få rummet til at føles som et sted, et barn ville ønske at tilbringe tid i?
  • Hvilke indretningselementer ville bedst understøtte dette?

Skab dit perfekte børneværelse

2. Gå på skattejagt i genbrugsbutikker

Der er virkelig ingen grund til at bruge en masse penge på en rumforvandling, når genbrugsbutikker præsenterer dig for et overflødighedshorn af skatte i børnestørrelse. Kig efter ting som borde og stole, sjove tæpper, legetøj, lampeskærme, billeder til væggene og dekorationer.

3. Prioritér børnevenligt design

En essentiel del af at indrette et børneværelse er at vælge ting i den rigtige størrelse. Det virker måske åbenlyst, men det er noget, der ofte overses - især ved indretningen af et feriehus. Men det er en essentiel del af at gøre rummet attraktivt for børn.

Nogle ting at overveje:

  • Find borde, stole og taburetter i den rigtige størrelse til børn.
  • Sørg for, at opbevaringsmulighederne er tilgængelige for børnene, så de ikke behøver at bede om hjælp til at få tingene ned - hvilket giver dem en følelse af autonomi.
  • Hæng lamper op i en højde, hvor børnene selv kan tænde og slukke lyset.
  • Inkludér ting, der gør det nemt for børnene at rydde op efter sig selv - måske en kurv eller åben opbevaring.
  • Sørg for, at der er et dejligt sted med god belysning til læsning eller godnathistorier.

Leg

4 Skab et rum, der inviterer til leg

Når vi får feedback fra familier, der har boet i et Landfolk-sommerhus, siger et overvældende flertal, at hjem, der har legetøj, spil, farveblyanter og andre ting til deres børn at lege med, fortjener den allerbedste bedømmelse. Så hvis du har noget legetøj, der ikke bliver brugt derhjemme, er det oplagt at tage det med i sommerhuset.

Du kan også:

  • Gå på genbrugsjagt efter legetøj og spil.
  • Lad spil og legetøj stå synligt på børneværelset eller hold det let tilgængeligt.
  • Kuratér dit udvalg, så objekterne ser indbydende ud og bidrager til den overordnede æstetik.

5 Leg med farver

Maling er en af de nemmeste måder at forvandle et rum på, og farven på væggene er blot en af mange måder at udnytte maling på. På børneværelset på Påøgård valgte vi farven 'Roots' doneret af File Under Pop som grundfarve på væggene og radiatorerne, og dekorerede rummet med smukke træelementer, der komplementerer køjesengene og kommoden samt de røde, blå og grønne elementer.

For at skabe en følelse af sammenhæng malede vi toppen af træstolene samt den lille knagerække i samme farve som væggene - en lille, men effektiv måde at skabe en atmosfære på.

Sikkerhed først

6 Sæt altid sikkerheden først

Børn er eventyrlystne og derfor er det altid en god ide at sørge for at rummets sikkerhed er i top.

Der er nogle aspekter, der er særligt vigtige at huske

  • Hvis du har køjesenge, bør et ordentligt gelænder være højt på din prioriteringsliste. Du vil blive overrasket over, hvor mange køjesenge der ikke har dette, og mange familier med små børn vil simpelthen ikke booke et sommerhus, med mindre sengen har et ordentligt gelænder.
  • Sørg for, at legetøj i dit feriehus ikke er ødelagt og derfor har løse dele, skarpe kanter eller på nogen anden måde kan skade et barn.
  • Hold spil og andet legetøj, der indeholder mindre dele, små børn kan sluge, utilgængelige.

Leg

7 Skab en blød og hyggelig atmosfære til leg

Børn tilbringer meget tid med at lege på gulvet, så for at sikre, at rummet føles både behageligt og indbydende, har vi tilføjet et blødt tæppe midt i rummet. Tekstiler som tæpper og puder eller andre bløde elementer er i øvrigt altid velkomne på børneværelset.

Danmarks Naturfond x Landfolk

Denne serie af sommerhusrenoveringer er en del af samarbejdet mellem Danmarks Naturfond og Landfolk. Landfolk har indgået et non-profit partnerskab med Danmarks Naturfond og som led i samarbejdet udlejer Landfolk tre sommerhuse på Naturdestinationen Skovsgaard. Alle intægterne fra udlejningen af disse tre huse doneres til fonden med henblik på at bidrage til at bevare dansk natur.

Naturbevaringen har dybe rødder i den danske kultur og har været et vigtigt værktøj i arbejdet for at bevare og beskytte landskabet samt plante- og dyreliv og gør det muligt at få unikke naturoplevelser i hele Danmark.

Naturdestinationen Skovsgaard består af 390 hektar land, hvoraf 250 hektar er øremærket til naturbevaring og fungerer som vilde områder for græssende køer og heste – og det bedste er, at to ud af de tre huse ligger midt i disse områder. Så vær forberedt på at vågne til græssende køer i baggården om morgenen eller heste, der kommer forbi for at hilse på dig.

Guro Sofie Ulsaker Nordahl
Skrevet af Guro Sofie Ulsaker Nordahlapril 2024
Udforsk alle Landfolk Stories
Landfolk newsletter

Vind dit næste eventyr.
Tilmeld dig i dag.

Vær den første til at få besked om vores nyeste, håndplukkede sommerhuse

tips og inspiration til din næste ferie

Vind et Landfolk-gavekort på 3.500 kr.. Vi trækker en vinder hver 3. måned

Dine personlige oplysninger vil blive behandlet i overensstemmelse med vores privatlivspolitik.

Kontakt os

39 39 32 02

Mandag-fredag: 9-17
Lørdag-søndag: 10-17

Send os en e-mail
Sikker betaling
MobilePayVISAMastercardApplePayGooglePay

Du kan også opdele betalingen og kun betale 25% for at sikre din booking.

Dansk virksomhedAlt inkluderet i én pris
Fremragende Trustpilot
Landfolk A/S · Bülowsgade 68, 3 tv · 8000 Aarhus C · CVR 42074640